Geef een kind vertrouwen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen

Kinderen leren elke dag iets nieuws. Verwonderen zich over de kleine dingen in het leven en bekijken de wereld op hun geheel eigen speelse en onbevangen manier. Om optimaal bij te dragen aan het ontdekken van deze wonderlijke wereld, geloven we bij Impact dat een kind zich welkom, geaccepteerd en veilig moet voelen. Ook vinden we het belangrijk dat kinderen leren vertrouwen op hun eigen kunnen, door ze zelf dingen te laten ondernemen en beslissen. Zo leren kinderen op een veilige manier op eigen benen staan en doen ze succeservaringen op. Deze uitgangspunten noemen we ook wel de basisbehoeften; relatie, autonomie en competentie. Ze zijn voor Impact het vertrekpunt om kinderen optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Afgestemd op ontwikkelingsniveau en behoeften van kinderen
Elk kind is anders. Daarom bieden we een aanbod op maat, zodat ieder kind zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen, vertrouwen opbouwen en ervaringen opdoen passend bij zijn of haar ontwikkelingsfase. Door deze combinatie van hoge, maar wel realistische verwachtingen en individuele ondersteuning, voelen kinderen zich prettig en kunnen ze zich optimaal ontwikkelen.

Opleiding en coaching

Jij bepaalt hoe jij je wilt ontwikkelen
Net als bij de kinderen, begeleiden we professionals vanuit de drie basisbehoeften; relatie, autonomie en competentie. We zorgen voor een prettige sfeer en een passend aanbod waarin je zoveel mogelijk zelf aan zet bent en kunt bepalen wat jij nodig hebt.

Door deze manier van werken dragen we bij aan het ontwikkelen van een reflecterende en experimenterende houding bij professionals, een belangrijke voorwaarde voor het verder verbeteren van de kwaliteit. Mensen die open staan om te leren, fouten te maken en samen stappen te zetten naar ons gezamenlijke doel: bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kinderen.

placeholder

contact met Impact

Herengracht 450 – 454 (op afspraak)

1017 CA Amsterdam

Telefoon 088 28 27 020

Postadres

Postbus 9139

1006 AC Amsterdam