Ben je (nog) niet op vakantie op dinsdag 16 juli, en heb je zin om in jezelf te investeren?  Impact organiseert op haar leslocatie in Amsterdam een themadag “omgaan met ouders” voor pedagogisch medewerkers en leidinggevenden.

  • Workshop 1: Dagelijkse omgang met ouders  9.30-12.30 uur
  • Workshop 2: Ouderbetrokkenheid                  13.30-16.30 uur
  • E-workshop: Gespreksvoering met ouders     in je eigen tijd

Schrijf je je in voor beide workshops, dan ontvang je de e-learning cadeau !

   

Je kan je inschrijven voor 1 of 2 workshops. Bij 2 workshops ontvang je ook een lunch tussen de middag.

Workshop 1 Dagelijkse omgang met ouders: een gelijkwaardig partnerschap
Als pedagogisch medewerker sta je dicht bij de ouders. Jij bent degene die met elke ouder een professionele samenwerkingsrelatie aangaat en onderhoudt, maar hoe pak je dat het beste aan?

In deze workshop krijg je praktische handvatten om de dagelijkse contacten met ouders te benutten, zodat je in staat bent om de relatie te versterken en te verdiepen. Ouders zijn de expert van hun kind. Door samen met de ouder een gelijkwaardig partnerschap aan te gaan, zorg jij er als pedagogisch medewerker voor dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen. Tenslotte stel je een persoonlijk actieplan op, zodat je weet wat je wilt veranderen, hoe je dit aanpakt en en op welke manier je dit op de lange termijn in je werk toepast

Workshop 2 Ouderbetrokkenheid: een tweede thuis
De Goudse kaas in de supermarkt op vakantie doet je toch glimlachen. Even het gevoel van thuis. Voor kinderen werkt dat precies hetzelfde, als zij in de groep dingen herkennen van thuis, voelen ze zich meer op hun gemak. Daarom is het belangrijk een goede verbinding te leggen tussen de belevingswereld van kinderen thuis en op de groep, deze aansluiting stimuleert hun ontwikkeling. Hierbij is een belangrijke rol voor jou als pedagogisch medewerker én ouders weggelegd. Zo zorgt een goede overdracht ervoor dat een kind makkelijker de overgang maakt van de ene omgeving naar de andere en zorgen herkenbare materialen voor een gevoel van veiligheid. Door ouders te enthousiasmeren om thuis activiteiten te doen die aansluiten op het programma van de groep, wordt de groep voor kinderen helemaal een tweede thuis.

In deze workshop leer je hoe je een partnerschap aan kunt gaan met ouders door een verbinding te leggen tussen de belevenissen op de groep en thuis. Je krijgt handvatten om ouders te enthousiasmeren om thuis activiteiten te doen die aansluiten op het programma van de groep, zodat de ontwikkeling van kinderen optimaal gestimuleerd wordt. Tenslotte stel je een persoonlijk actieplan op, zodat je weet wat je wilt veranderen, hoe je dit aanpakt en en op welke manier je dit op de lange termijn in je werk toepast

E-learning workshop: Effectief gesprekken voeren met ouders: alles is bespreekbaar
Tijdens je werk kom je niet alleen in aanraking met de kinderen op je groep, maar ook met hun ouders. Gesprekken voeren met ouders is niet altijd even makkelijk. Wil jij in staat zijn om altijd het perspectief van de ouder in het oog te houden en doelgerichte en efficiënte gesprekken te voeren? Om alles bespreekbaar te maken, op basis van gelijkwaardig partnerschap? Dan is deze workshop voor jou.

In deze workshop leer je om op een professionele manier een partnerschap aan te gaan met ouders. Dat wordt een stuk makkelijker als je de ouders ziet als expert van hun kind en het onderwerp bekijkt vanuit hun perspectief.

Geen vooropleiding nodig  *  Geschikt voor VVE, KDV en BSO  *   Trainers met veel praktijkervaring  *   Inclusief certificaat deelname

    

contact met Impact

Sam van Houtenstraat 74

1067 JP Amsterdam

Telefoon 020 515 88 99

Postadres

Postbus 9139

1006 AC Amsterdam